Xomara Misiedjan 2021-12-08T00:01:17+00:00

Xomara Misiedjan

BIOGRAFIE

Xomara Misiedjan is de artiesten naam van Xomara Grune, geboren op 14 November 1977 te Paramaribo in Suriname. In 1997 ontmoette zij de artiest Johan Misiedjan, die haar sterk motiveerde en inspireerde om serieus te starten met zingen nadat hij haar zangstem hoorde. In 1998 deed Xomara mee met de SRS talentenjacht en won daarbij de eerste plaats. Al gauw werd ze benaderd door de allround muziekformatie The Strings, om als voorzangeres deel te nemen in de groep. Met deze band heeft zij vele optredens gedaan in Suriname tot haar vertrek naar Nederland in het jaar 2000. In Europa toerde zij een jaar als backing vocalist met Johan Misiedjan Y Su Orquesta. Daarna is Xomara Misiedjan begonnen met het zingen van Gospel en Ballads bij diverse festivals in Nederland, België en Duitsland tot heden. Ook is zij langer dan tien jaar de worship leader van de Christian Missionnary Church in Retie België. Xomara heeft een echt muzikaal gezin. Ze is getrouwd met de populaire Latin King Johan Misiedjan en drie van hun vijf kinderen studeren zang, piano, drum en viool bij de Muziek Academie in Mol en Dessel. In December 2018 heeft zij der eerste single uitgebracht via het Belgische platenlabel SHOWCENTER. De opnames zijn gemaakt bij GS Studio in Amsterdam met de producers Glenn Gaddum en Johan Misiedjan. Deze single met als titel ,,Bun Gado¨ werd een grote succes en stond op nummer 1 bij radio Shalom en weken op beide Hitlijsten van radio  SRS in Suriname.

In 2019 lanceerde het platenlabel SHOWCENTER in België nog een single van Xomara op de markt met als titel ,,Masra Yu d´a mi fesi´´.

Deze song werd ook plat gedraaid op de diverse Surinaamse radio stations.

Masra yu d´a mi fesi stond ook drie weken op de nummer 1 positie van de hitlijst Barki Procent Su bij radio ABC en ook bij de beide hitlijsten van radio SRS.

Xomara Misiedjan werd in 2019 genomineerd voor vier Awards in Suriname namelijk : Best Gospel Talent, Best Gospel Lied, Best New Comming Female Artist & Best Vrouwelijke Artiest. Met uitzondering van Best Vrouwelijke Artiest won Xomara verrassend alles en was bij de 7th Su Music Awards die gehouden werd in NIS de artiest die de meeste Awards won in 2019 in Suriname.

Xomara Misiedjan heeft nog meer muzikale verrassingen voor u dus stay tuned.