Derillio Alexander 2019-09-17T15:19:04+00:00

Derillio Alexander

BIOGRAFIE

Derillio Johan Alexander is geboren op 5 April 1992 in Den Haag.

Als eerste zoon van The Latin King of Suriname Johan Misiedjan is hij vroeg begonnen met zijn muzikale vorming omdat hij in huis veel muziek om zich heen hoorde.

Muziek is volgens hem een middel waarmee je iedereen kan bereiken. Aangezien Derillio met zoveel muziek opgroeide is hij er niet meer vanaf te scheiden. Naast percussionist, arrangeur, danser en zanger functioneert hij ook als leider en docent van drumformaties. Ten alle tijden blijft hij zich veelzijdig ontwikkelen om de artiest te zijn die hij wilt zijn.

Vanaf 2006 heeft Eternity heel veel betekend voor hem als persoon in zijn ontwikkeling op sociaal en maatschappelijk gebied. Van drummer, naar muzikaal leider en uiteindelijk workshopdocent, is Derillio door de jaren heen gaan groeien als professional. Hij heeft op diverse podia gestaan met Eternity tot nu toe met alle plezier voor hun grote publiek.

In 2015 heeft Derillio zich aangesloten bij de Zanggroep Black Harmony als percussionist. Het was een mooie gelegenheid voor hem als veelzijdige artiest om op meerdere vlakken te kunnen functioneren. Naast de percussie functioneert hij reeds enkele jaren ook als zanger binnen de groep. Hij heeft vele hoogtepunten behaald met deze zanggroep zoals de Top2000 A Gogo kersteditie (2017).

Als danser heeft Derillio ook deelgenomen aan diverse uitwisselingsprojecten bij (Untold Empowerment 2010-2014), showcases en theatervoorstellingen. Hij was actief bij de junioren en de senioren groep. Enkele Top voorstellingen waren Remember, Obia en Four Elements.

Met zijn gouden stem heeft hij als backing vocal in de studio meegewerkt aan de gospel nummer 1 hit ,,Bun Gado” van Xomara Misiedjan die uitgebracht werd door de platenlabel SHOWCENTER in 2018 .

Derillio Alexander heeft ook op internationale podia in diverse werelddelen zoals Europa, Afrika en Zuid Amerika zijn podiumkunsten getoond.

In 2008 deed hij mee aan de Roots Tour door GAMBIA en in 2009 deed hij een uitwisselingsproject met enkele drumgroepen in Curaçao.

In het jaar 2011 was het weer raak in BIRMINGHAM met het project SHOW CASE met de dansgroep CASE.

United Kingdom was in 2012 ook een succes met Ebony Steelband/Nothing Hill Carnival.

In 2014 vertrok Derillio naar de USA voor het uitbreiden van zijn netwerk en kennisverbreding in de muziek.

De PULSE and BEATS tweedelige voorstelling in samenwerking met de dance company ACE in 2016 en 2017 was van wereld formaat. De manier waarop marchingdrum gecombineerd is tijdens deze uitwisseling was zeer uniek. Er is nagedacht over alle elementen die zijn gebruikt tijdens deze voorstelling.

2016 en 2017 waren piek jaren voor Derillio als muzikant op een hoge niveau want naast de Pulse and Beats tour had hij ook nog het Beat It Internationaal uitwisselingsproject tussen jongeren van Eternity en Ebony Steelband. In samenwerking met de muzikaal leider van Ebony heeft hij twee muzikale repertoires gemaakt en gepresenteerd voor het publiek. Dit project vond plaats in Amsterdam en vervolgens ook in Londen. In dit grote project was Derillio ook de arrangeur.

Een geslaagde project waaraan hij meewerkte was de voorstelling KRA van Black Harmony die in juni 2019 in première ging tijdens de Black History Month.

In de zee van de muziek is deze percussionist, arrangeur, danser en zanger dus overal te bewonderen.