Biografie 2022-01-05T02:31:36+00:00

Johan Misiedjan

BIOGRAFIE

The Latin King of Suriname Master Johan Misiedjan die in België woont is met de muziek in Suriname begonnen. Hij is geboren op 15 juni 1970 in Paramaribo de hoofdstad van Suriname. Op veertienjarige leeftijd begon hij met muziek spelen, waarbij hij zich aangetrokken voelde tot de basgitaar en deed enkele optredens met kleine groepen. Vier jaar later vertrok hij naar Nederland, omdat hij zich wilde bekwamen in de muziek. Met nog vier andere muzikanten richtte Johan in 1990 de band Heavy Duty op waarvan er één lp op de markt verscheen die ontzettend populair werd in Suriname, Nederland en Frans- Guyana.
De band bestond uit vijf leden, waarvan Johan naast het bespelen van de basgitaar ook nog moest zingen. Dit werd het begin van zijn zang carrière.
Al gauw werd Johan solozanger. In 1993 ging hij op solotoer naar Suriname en trad hierbij 24 keer op. Tegelijkertijd verzorgde hij ook een optreden in Frans- Guyana. Johan was meteen ontzettend populair. Het werd tijd om een cd uit te brengen en dat gebeurde in 1995 in Amsterdam. De cd “Mi feni wan uma” behelst kaseko en bubbling nummers. ” Mi feni wan uma” bezorgde hem een jaar later een nominatie voor Populairste Surinaamse Artiest bepaald door de kijkers van ATV Suriname.
De ontwikkelingen volgden elkaar vrij snel op, want Johan kwam in Nederland in contact met B&L Music. Zij vonden elkaar al heel gauw en in 1997 werd het platencontract getekend. Johan wilde zich niet beperken tot één of twee muziekstijlen. Hij schroomde er daarom ook niet voor om met een salsa cd uit te komen.
Onder B&L Music kwam zijn tweede cd ” Mi wani si yu” uit waarvan de toenmalige producer van Trafassi, Lesley Leeflang, voor de productie zorgde. Op deze cd komen salsa, merengue en bolero nummers voor. Het unieke van deze cd is dat de teksten in het Aucaans, een Surinaamse taal, zijn.
Het Aucaans is tevens de moedertaal van Johan, vandaar dat de woorden vrijelijk en perfect met de muziek meegaan. Deze cd werd onder grote publieke en media belangstelling gepresenteerd in El Centro in Amsterdam.
In datzelfde jaar, 1997, ontmoette Johan de muziekgrootheid professor Rudi Bedacht. Dit bleef niet slechts bij een ontmoeting, want al gauw leerde Johan van hem muziek noten lezen. Hij schreef zich namelijk in op de Internationale Muziekschool. Niet vreemd dus dat Johan werd vereeuwigd in een boek dat professor Bedacht schreef in 1998. Ook kreeg Johan twee huldigingen, namelijk als Master Zanger van Papa A Promotion en Populairste Surinaamse Artiest van ATV Suriname.
In 2001 kwam zijn derde cd uit: “Opo dansi”, geproduceerd door Glenn Gaddum. Het succes bleef niet uit, want Johan had een nieuwe dimensie gegeven aan de latin, namelijk salsa, merengue, zouk en bolero in het Aucaans. Ook op de Nederlandse Antillen wordt zijn muziek gewaardeerd. Een rol in de populaire Surinaamse speelfilm “De Zwarte Dag” bleek ook weggelegd te zijn voor onze latin artiest.
In 2002 werd hij door de Surinaamse organisatie The Crew Entertainment uitgeroepen tot beste Salsa Artiest. Van de Nederlandse stichting Suriname Awards kreeg Johan een award voor zijn positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Surinaamse muziek. Van More TV Nederland kreeg hij de Caribbean Music Award in de categorie beste Salsa Artiest.
In 2003 trad hij op In Suriname met Oscar Harris en latin zangeres Dalhia Negra. Ook werd hij hartelijk ontvangen door president Ronald Venetiaan, aan wie hij zijn drie CD’s aanbood. Johan Misiedjan heeft als enige artiest een videoclip mogen opnemen in het Presidentieel Paleis van Suriname. Johan blijft niet stil zitten want hij wil de top bereiken en blijft werken aan zijn passie. Suriname wil hij ook positief helpen uitdragen, vandaar dat hij beelden van zijn geboorteland liet opnemen in zijn videoclips, bestemd voor zijn eerste dvd. Deze dvd met als titel “Sranan Latino” is tevens de eerste Surinaamse Muziek dvd ooit.
In 2004 begon hij met zijn eigen platen label “SHOWCENTER” en tekende hij gelijk een distributie contract met de wereld bekende zouk band Kassav in Parijs.
Johan Misiedjan werd in 2004 gehuldigd tot “The Latin King of Suriname” door stichting Reinforcement en ontving ook de Stimulans Award van hun.
In 2007 werd hij uitgeroepen tot de meest besproken Surinaamse artiest door de nationale krant van Suriname “De Ware Tijd”.
In het Surinaamse museum heeft zijn mediaboek ook een plek gekregen. Zijn hitsong ,,Gadu mu gii libi´´is acht jaren achter elkaar uitgeroepen tot plaat van het jaar bij radio Koyeba in Suriname. Hij heeft ook een clip met wijlen Koning Gazon Matodja der Aucaners mogen realiseren. Johan Misiedjan heeft 16 nummer 1  HITS gescoord namelijk : 1.Mi Lobi Wi 2.Waka bun 3.Tide Neti 4.Mje Si Sani 5.Swiet Suriname 6.Lolita 7.Sisa 8.Mi Wani Si Yu 9.Gadu Mu Gii Libi 10.Rosa 11.Fa Ye Libi So 12.Waka Kon 13. Je Mooi Gi Mi 14.Uma Ye Law Mi 15.Wan tjali dey 16.Mi ben bari yu
Master Johan heeft ook nog meer producten op de markt uitgebracht zoals de cd´s ,,Johan Misiedjan ft Heavy Duty & Ghabiang Boys -,,Johan Misiedjan greatest hits´´ en ,,The Best of Johan Misiedjan´´. Verder heeft hij ook nog enkele cd´s, dvd’s en een film voor andere artiesten uitgebracht via zijn label SHOWCENTER.
Met zijn eigen orkest “Johan Misiedjan y su Orquesta” hebben duizenden fans hem reeds kunnen bewonderen in Suriname en in Europa bij de Cubamania festival, Kwaku summer festival, Diligentia, Caribbean, RB Stadion, Anthony Nesty Sporthal, Ismay van Wilgen Sporthal, Millenium, Waaggebouw, 20 jaar Radio Lichtaart, Klaveren drie, Axxes Kinepolis, Kessel, Oostende en Nacht van de Salsa in België . Zijn repertoire varieert van eigen songs tot top 40 Spaanse en Engelstalige Latin nummers van Marc Anthony, Ricky Martin en Enrique Iglesias. Johan Misiedjan stond heel uniek in de muziekwereld in Februari 2019 als echtpaar met zijn vrouw Xomara Misiedjan beiden op twee hitlijsten van de SRS in Suriname twee weken op nummer 1 met elk een eigen song.

Johan Misiedjan werd in 2020 vijftig jaar en dat werd heel uniek twee uren live bij ATV televisie virtueel gevierd met zijn fans die wereldwijd via live stream gevolgd werd.

In 2020 bracht hij na 20 jaren zijn song Tide Neti die in 2001 reeds uitkwam weer uit op single en scoorde daarmee nummer 1 op diverse stations en dit gebeurde voor het eerst in de Surinaamse muziek industrie.

Het jaar 2021 was een succesjaar voor the Latin King want hij bracht met zijn zoon Derillio zijn eerste bachata song Mi Lobi Wi uit die 5 weken op nummer 1 stond bij de Magic Ten van radio 10 en praktisch alle andere Surinaamse stations.

Mi Lobi Wi stond ook 13 weken op nummer 1 bij de Nationale Top40 en presteerde daarmee een historische record in de gechiedenis van Suriname en kreeg daarvoor ook een Award.

In November 2021 bracht hij zijn tweede bachata song Waka Bun uit die in december ook de nummer 1 positie bereikte bij radio Boskopu in Suriname.

Zijn Hitsong Mi Lobi Wi werd uitgeroepen tot de plaat van het jaar 2021 in Suriname bij drie stations en wel Radio 10, Radio SRS en Radio Boskopu.

In December 2021 werd hij in Suriname nogeens gehuldigd door JosZac Promotion voor zijn byzondere bijdrage in de Muziek industrie van Suriname.

The Latin King johan Misiedjan deed ook een geslaagde Caribbean promotour in december 2021 die in Sint Maarten startte.

Van Master Johan Misiedjan zult u nog veel meer horen in de toekomst !